Energirådgivning på Helgeland

Energirådgivning i Rana, Hemnes, Vefsn, Alstahaug og Lurøy

Stenderverket tilbyr energirådgivningstjenester i Mo i Rana og omkringliggende områder som Vefsn, Alstahaug, Lurøy, og Hemnes. Vår dedikerte  Energirådgiver står klar til å hjelpe deg med å optimalisere energieffektiviteten i din bolig og fritidsbolig.

Hvorfor riktig Energirådgiver er Viktig?

Når du vurderer oppgradering av bygninger, spesielt gjennom tiltak som etterisolering, er det viktig å tenke på følgende:

  • Energieffektivitet: Våre erfarne energirådgivere gir skreddersydde løsninger for å redusere energiforbruket i ditt bygg, noe som kan føre til betydelige kostnadsbesparelser over tid.
  • Miljøvennlige alternativer: Vi veileder deg gjennom bærekraftige materialvalg og energieffektive teknologier for å redusere miljøpåvirkningen.
  • Enovas støtteordninger: Stenderverket er stolte av å tilfredstille til Enovas krav, og vi hjelper deg med å dra nytte av Enovas støtteordninger for helhetlig oppgradering av bygningskroppen. Dette kan inkludere økonomisk støtte og tilskudd.

Energirådgivning i Praksis

Når vi utfører en Energirådgivning så kartlegger vi først nåtilstanden på din bolig. vi undersøker hvor gamle vinduene dine er, hvor mye isolasjon du har i vegger, tak og gulv, og hvordan oppvarmingen av boligen foregår.

vi ser deretter på hva du kanskje selv har planlagt å gjøre med boligen i forbindelse med at du for eksempel har tenkt å etterisolere, eller å bytte vinduer. Har man allerede planlagt i disse baner kan man langt på vei være i nærheten av kravene til Enova for å få støtte. skulle det vise seg at det bare er små endringer i dine planer som skal til for å oppnå støtteordninger, så vil vi kalkulere dette og veilede deg til riktige valg

velger du Stenderverket til å utføre arbeidene med oppgraderingen av boligen så spanderer vi selve rådgivningen.

les mer om støtteordningene hos Enova her

 

Ofte Stilte Spørsmål

1. Hvorfor er energirådgivning viktig for mitt hus eller min hytte?

Energirådgivning er essensiell for å identifisere og implementere tiltak som kan redusere energiforbruket, senke kostnader og forbedre miljøvennligheten.

2. Hvordan kan jeg dra nytte av Enovas støtteordninger?

Vi vil veilede deg gjennom Enovas støtteordninger, hjelpe deg med søknadsprosessen og sikre at du maksimerer tilgjengelig støtte.

3. Hva er typiske energieffektive tiltak for etterisolering?

Vi anbefaler vanligvis tiltak som ekstra isolasjon i tak og vegger, tetting av lekkasjer og oppgradering av vinduer for å forbedre bygningens energieffektivitet. dette gjøres ofte i forbindelse med bytte av bordkledning for eksempel.

4. Hvor lang tid tar det å se resultater etter en oppgradering?

Resultatene varierer, men du kan forvente å se positive endringer i energiforbruket relativt raskt etter implementering av tiltak.

5. Hvorfor velge Stenderverket for energirådgivning?

Vi kombinerer lokal ekspertise sammen med Enova-godkjent energirådgiver for å sikre kvalitet og effektivitet i våre tjenester.

6. Hvilke områder betjener dere?

Vi betjener Mo i Rana, Hemnes, Vefsn, Alstahaug, og Lurøy med våre energirådgivningstjenester.